jordgubbs glass

Ikväll funderar jag på att göra lite hemmagjord glass, det här receptet på glass är mycket  nyttigare än "vanlig glass" så därför behöver man inte snåla! OJojoj vad jag ska äta ikväll..
recept och bild är tagen från http://www.glassrecept.se

225 gjordgubbar (färska eller frysta)
2 stägg
3 mskfruktsocker
1 tskvaniljsocker
4 dlturkisk yoghurt





Gör så här

  • Vispa ägg och socker.
  • Mosa jordgubbarna med en gaffel.
  • Blanda sedan jordgubbs-moset med ägg- och sockermixen, vänd ner yoghurten.
  • Rör till en jämn smet (använd gärna elvisp eller mixer).
  • Kör glasssmeten i din glassmaskin.
  • Saknar du en glassmaskin, häll glassmeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 4 timmar. Ta ut och rör om ca 2-3 gånger under infrysningstiden - då blir iskristallerna mindre.

Låt glassen stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. Stjälp upp den på ett uppläggningsfat och garnera gärna med färska jordgubbar.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0